Need help? Check out our Support site, then


Blog showing up as protected but it is not protected

  1. Hello:

    When I post the home page URL to Facebook, I get the message that the blog is protected. http://yogi100.wordpress.com/

    However, when I use other URLs that is not the case. The following URLs all display propery:
    http://yogi100.wordpress.com/about/
    http://yogi100.wordpress.com/contact/
    http://yogi100.wordpress.com/participants

    I believe it may have something to do with making the home page static from http://yogi100.wordpress.com/participants to http://yogi100.wordpress.com. But the blog is not protected and should be open to be viewed and searched on Google.

    Hoping someone can help.

    The blog I need help with is yogi100.wordpress.com.

  2. This may sound ridiculous but what you need to do is to get a Facebook friend to share one of your posts.

  3. Actually, the individual posts appear to work fine as well. It's just the homepage that shows as protected.

  4. Have you had a Facebook friend share the site URL?

  5. Yes. And it worked. Albeit, there were issues with the picture showing up on their pages, which is why I started digging around a bit more.

  6. If that doesn't work then flushing your Facebook cache may do the trick.

    Try flushing your FB cache but disconnect Publicze from FB first http://umairj.com/146/how-to-clear-facebook-shares-cache/

    Then try the full reconnect procedure again detailed at http://en.support.wordpress.com/publicize/#reconnecting-facebook including step 3 (removing the FB app), which is probably the most important step.

  7. I'm sorry but we cannot help with this image issue. We have no control over the images that Facebook chooses to display or when they choose to flush their image caches. We really only send them the URL of the post, and they hunt through that for the excerpt and images to include.

    Please see http://developers.facebook.com/tools/debug
    and http://en.forums.wordpress.com/topic/fb-link-has-no-thumbnails?replies=4#post-936861

    See here too http://en.forums.wordpress.com/topic/pachyderm-theme-image-size-on-reader?replies=9#post-1349306

    See this thread for more tips please > http://en.forums.wordpress.com/topic/wp-post-wont-publish-images-to-fb-but-was-previously?replies=8

  8. Thank you. Never done that before but hopefully flushing the cache will do the trick for all.

  9. You're welcome.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic