Need help? Check out our Support site, then


Can´t insert image into post

  1. I am using a blog here on wordpress.com. BUt since the change, I can´t insert images into my posts. I go to the media uploader and choose "Image". Then I upload the image from my computer and everything is fine, I can see a thumbnail of the picture and all. But when I then press "insert into post", nothing happens! The screen where you upload goes blanc, and I press the X and there is no picture in my post. However, the image is uploaded if I look in the image files I have uploaded. But it´s not in my post. Help, what should I do? I don´t get anything right now....

  2. I had the same problem yesterday. It doesn't help to code the HTML instead of the visual editor either, right?

    I messaged support and now it's all good!

  3. Make sure your cursor is placed in the post and blinking where you want to insert the image. From the editor, click on the far right icon (looks like a spiky circle), then click on Media Library. Click on the thumbnail of the image you wish to insert, then scroll down in the window that appears, make the changes you wish (Link ULR, size), then click the "insert into post" button. Sometimes the insert into post button on the upload window does not work for me, and sometimes it does, but going through the "media library" has always worked for me.

    If you want to code it into the HTML window, you can. Upload the image using the "add an image" function, but after the image has uploaded, copy the image "Link URL" to the clipboard and then click the "save all changes" button at the bottom of the window. Close the upload window. Go into HTML view and create the link to the image in HTML using the URL you copied into the clipboard.

  4. Tried all your suggestions...nothing is working for me. Although i was able to upload images since the update took place. What else can I try?

  5. With the editor open, and in the visual editor, put the cursor where you want the image. Click on the tree icon in the visual editor toolbar and insert the URL of the image there.

  6. Also, make sure you have the latest Adobe flash installed in your browser:

    http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=tn_15507
    http://www.adobe.com/products/flashplayer/

    Try another browser. If you are using IE or Safari, try firefox. Safari 2.x.x will quite probably have issues, while Safari 3.x will not.

    If you are using Linux, there is a problem with the Adobe flash plugin for Linux and

  7. I got round a lot of these problems by downloading and installing Windows Live Writer. Once you have configured it to feed your blog, you can edit everything before uploading to the blog. It works well. One big advantage is that you can insert pictures, size them and so on and put them where you want on the page.
    If it looks OK in the writer, it will look OK on the blog.
    I'm no genius with all this, which is why I decided to use WLW. And if I can use it, anybody can.

  8. First is to upload your image what ever server you use and then copy thr url of the image.
    Just edit your post and it will say in the tool bar img. then upload your save image.
    Give it a name to describe the image. Place it anywhere in your post you want it to be.
    It will be located at the bottom of your post after you uploaded it.
    For more info email me at:
    [email redacted]

  9. OK...Exile. Thanks for the news about Window Live. I just DL'd it and installed a very rudimentary copy without any bells and whistles.

    But now it's asking me to trust it with my WP blog, and I've never trusted MS with any more than my hotmail address.

    If I tell it to go ahead, will my blog be eternally and hopelessly tangled with Windows live?

  10. No, it just needs the login information so that it can connect to your blog.

  11. Nope, won't work. I not only can't insert an image but I can't toggle back and forth between html and visual view. If I go to html, the post window goes blank, then I can't get back to visual. This really is crap since the "improvement changes" . So now I can't manage widgets, can't add images. What's next?

  12. What browser and version are you using - and operating system?

  13. either upload it to http://www.photobucket.com and copy the img code and paste it under HTML section

    of upload it to media library and post it inside post =)

    http://www.riraito.wordpress.com

  14. riraito could you please stop leaving your site URL as a sig it comes across
    very spam like and your user name is link to your site. so there is no need
    for you to type your site URL in every post.

    P.S. It's the fastest way to get people to ignore your site

  15. ok thanks for telling me tat,i am a noob in wordpress so i dunno dat...

  16. how do I upload contents of pdf file into my post?

  17. "If you are using Linux, there is a problem with the Adobe flash plugin for Linux "

    If you download the latest flash version from this URL: http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash
    untar the file and simply copy libflashplayer.so to /usr/lib/firefox/plugins/
    flash works fine in firefox

    NB: you d'ont need to install flashplayer to use the plugin only.

  18. Thanks thesacredpath, your "spiky circle" worked for me. Previously I had klicked on the image, but when I instead klicked on the spiky centre everything worked fine. So thanks for the support!

  19. riraito Wrote:
    <quote>ok thanks for telling me tat,i am a noob in wordpress so i dunno dat... </quote>

    Your welcome riraito

  20. @mangeshkakade
    Upload a PDF like you would an image. Click on "Add an Image" then choose files, locate the PDF and upload it. If you look right above the Choose files button it show which files you can upload.

    They really need to go back to calling it upload files since it's about more than just media.

  21. clatskaniebooks
    Member

    The "insert image" stage does not work for me. It worked until a couple of days ago, but ceased once the new editor was implemented.

    I can upload an image, but once I "insert" it I just get a blank white screen.

  22. @clatskaniebooks
    Did you try inserting from the media library as I outlined above?

    Make sure your cursor is placed in the post and blinking where you want to insert the image. From the editor, click on the far right icon (looks like a spiky circle), then click on Media Library. Click on the thumbnail of the image you wish to insert, then scroll down in the window that appears, make the changes you wish (Link ULR, size), then click the "insert into post" button. Sometimes the insert into post button on the upload window does not work for me, and sometimes it does, but going through the "media library" has always worked for me.

  23. clatskaniebooks
    Member

    Yes.

    I just created a new blog using just the stock template and the image upload went smoothly.

    I have a feeling that my original blog is somehow "corrupted," if that is possible. I did an "import" of a Blogger" blog a couple of days ago and wonder if that messed something up?

    I am just "playing" with these blogs at this point, so it's just like bubble gum for the mind.

  24. clatskaniebooks
    Member

    [All now seems all well. Maybe a small glitch at WP.com headquarters? Anyway, I'm outa' here!]

  25. Thanks for the info, Sacred.

    You're right - no problems. Not only did I not get tangled up with MS, but when I went back to Windows Live today, I couldn't even find a link to the blogging tool. I Typed "Blog" into the help field, and got Zero topics.

    So maybe I was just dreaming it. (But it bothers me that MS now knows my WP password!)

    I have this issue in that before the change, I could only upload audio using FF, but after the change I could only upload anything at all with MSIE. So that meant I couldn't upload audio at all.

    But now even that doesn't work, and I can't post anything - no .docs, .pdf's, .jpg's, .mp3's...nada.

    I suppose the new dashboard should work faster without all the buttons, if they ever get it to work at all.

  26. I also have problem upload images. Even after installing the newest flash it is no good.
    The window for upload images and to put them in my post is in the lower part of the screen and I can not move it so i only see half of the window. why should everything be in flash? Why not use simple html that works! I am using XP and IE 7. And please no comments that I should change to firefox or similar...

  27. see if you can resize the image, check the format of the image, try uploading it on anther hosting place...

  28. You do not need to use the new Media Uploader. It's a bit of a workaround but you can host your images at Flickr or Photobucket or similar sites, copy the URL there, and use that in your post either with straight code or the Image icon in the visual editor. That's what I've been doing.

  29. I am also having trouble inserting images. I have tried the recommended steps. (place cursor, etc)

    There are no options after I select the image from the gallery or media library. I try dragging, etc. Using an off-site host is not an option with so much already uploaded. LiveWriter is not an option. All I need is the simple, quick, insert image (prior to upgrade) option. Does it even exist now?

    Basically, once an image is selected, the only option presented is to delete or save changes. The only time an option to center or place an image comes with the upload step that includes the link to an off-site image.

  30. PS-- in the pop-up after hitting the asterisk, the only options are to look at the media library, look at the gallery, or choose an image from the desktop/another site. SOmewhere there should be an option to select and insert an image from the group already uploaded.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic