Need help? Check out our Support site, then


Can't embed youtube video anymore

  1. Unfortunately, anytime i attempt to embed a video or playlist from youtube, wordpress will not allow me to do so where the player is on my page. The only option working for me now is to use the youtube link which directs my traffic to youtube. That's cool and all but defeats the purpose of having a wordpress blog. If i wanted to my traffic at youtube i woould just use my youtube acct only. I tried the support examples but keep coming up with the same result. I am sure this is user error. Someone please help.

    The blog I need help with is weaponsofinfluence.wordpress.com.

  2. So, i've realized i can embed video but not youtube playlist. any help?

  3. the following is the result i am getting just showing the embed code as opposed to playlist player.

    <object width=”480″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/p/0272126BE08532B6?hl=en_US&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/p/0272126BE08532B6?hl=en_US&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” width=”480″ height=”385″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>

  4. Are you using these insructions or not? http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/

  5. yes, and i keep just ending up with the embed code showing in the post. only for a playlist though, which used to work. just figure i'm doing something wrong.

  6. when using the embed code i get the result above. if i use the option as described in the instructions: i end up with only a link directing my traffic to youtube. didn't know if i was being confusing with my statements as i am trying to achieve the same result with two different methods.

    1: embed code =

    <object width=”480″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/p/0272126BE08532B6?hl=en_US&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/p/0272126BE08532B6?hl=en_US&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” width=”480″ height=”385″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>

    2: shortlink option =

    only a link to view on youtube, not in my wordpress site.

  7. I am having the same problem. Little help anyone?

  8. [YouTube=http://www.youtube.com/p/0272126BE08532B6&w=480&h=365&rel=0]

  9. As long as you're following the "quick embed" or shortcode methods outlined at http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/ you shouldn't have any problems.

    Do not use the embed code provided by YouTube.

    If you continue to have problems, please link us to a post displaying the issue.

  10. bigtimeweenfan
    Member

    I am having the same issue on my non wordpress.com wordpress server. See here:

    http://67.23.43.198/

    I have entered the quick embed code as you stated in your documentation, yet it fails to transition it to a youtube embed. Is this because I am using the free downloadable installed version of WordPress?

  11. @bigtimeweenfan: If you have a self-hosted WordPress.ORG blog, you are in the wrong forum. Please ask your question on http://wordpress.org/support

    You are currently in a WordPress.COM forum and our answers will not apply to your situation. Thanks and I hope you find a solution to your problem soon.

  12. I had the same problem only recently. I just got it to work by using the embed code that youtube gives. When you paste the code into the post and publish wordpress reorganized it. It removes the = that was in previous instructions. I then deleted the dimensions or you can change the dimensions for the width of your blog.

    Youtube gave me this:

    <iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/vVFasyCvEOg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    when you publish wordpress reorganizes to this:

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=vVFasyCvEOg&w=640&h=390%5D

    change the height / width to fit your blog or delete

  13. the end bracket did not publish above? The link hould end in 390]

  14. @mmmmpizza: Did you follow macmanx's (staff) instructions above?
    http://en.forums.wordpress.com/topic/cant-embed-youtube-video-anymore?replies=13#post-551904

  15. It looks like there's a new youtube "share" URL beginning http://youtu.be/.... I'm having the same problem.

  16. Yes, don't use that shortcode. It doesn't work anywhere but Twitter, I've no idea why they introduced it.

    Look at the URL bar in the browser when you're on the video's page on YouTube. It'll be something like:

    http://www.youtube.com/watch?v=BMsKHKqUydM&feature=related

    What you use is all the URL up to but NOT including the &. Drop it and everything after it, and use that code, the

    http://www.youtube.com/watch?v=BMsKHKqUydM

    in the standard shortcode format of [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BMsKHKqUydM] and make sure the link isn't "live" ie underlined and active. Use the Link Breaker icon to make sure it's not active.

  17. Thanks, raincoaster :)

  18. Please help me embed a YouTube playlist:

    http://wp.me/PbgJt-4K

    I am able to embed a single video but cannot figure out a playlist.

    Thanks for your help.

  19. Thank you,

  20. You're welcome. :)

  21. Just got a new mac and when I post youtube vids only the code shows up. I have tried all the different scenarios. Am I missing a plug in or something? Not a problem with old computer/pc.

  22. How are you posting them? What specific way are you doing this? Are you using the shortcode? Are you checking to see that the link isn't active when you put it in?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic