Need help? Check out our Support site, then


Expound theme - Custom design not customising

  1. oneandahalffeet
    Member

    Hi there

    I purchased a Custom Design upgrade today, and yet I cannot seem to get it to work properly around font and font size on my Expound theme.

    I change the font using Custom Design, it looks great on the preview, I press save and then it may or may not update on my live page, even if I wait awhile. Sometimes after saving I will exit Custom Design and then re-enter again a while later to find that my font and size have all reverted back to the default. However, my custom colours have remained.

    I am also having issues with font sizing - the headings don't seem to be changing size at all when I select a different number either on the preview or the live page. I would like to use either Coquette or Fertigo Pro Script for my headings, but none of the fonts seem to change much in size.

    And, perhaps this is normal, but why is -1 usually bigger than the 0 sizing? I'd have thought 0 was a default setting, and then selecting any number with a minus in front of it would make the sizing progressively smaller and positive numbers would make it progressively bigger? But the sizing seems to follow through from 0 (smaller) to -1 (bigger) to +1 (bigger again).

    Perhaps I'm just having a bit of a brain freeze , but I've been trying to figure out these issues all day without success. So any help or explanations would be very much appreciated!

    My website is oneandahalffeet.com

    Thanks heaps!

    The blog I need help with is oneandahalffeet.com.

  2. oneandahalffeet
    Member

    Oh, and yes, I've cleared my cache and cookies. :-)

  3. Sometimes after saving I will exit Custom Design and then re-enter again a while later to find that my font and size have all reverted back to the default.

    I tested this just now, and the font and size settings saved and always stayed saved for me. Could you let me know if you're still having any trouble with that part?

    I am also having issues with font sizing - the headings don't seem to be changing size at all when I select a different number either on the preview or the live page. I would like to use either Coquette or Fertigo Pro Script for my headings, but none of the fonts seem to change much in size.

    This seems like it might be a bug. I will investigate and let you know what I find.

    And, perhaps this is normal, but why is -1 usually bigger than the 0 sizing?

    That has to do with how some themes were initially setup to work with fonts. I think we can adjust it to make it work better for Expound, and I will put in a request to see if that can be reviewed.

  4. I tested the Headings font sizes on the Expound theme and found that they aren't working correctly. I reported the issue to our theme team for review.

  5. oneandahalffeet
    Member

    Hi Design Simply,

    Thanks so much for checking this out for me!

    The font and size settings do seem to be saving well now - so no need to chase this up further -cheers.

    Thanks also to referring my heading font size problems onto the Review Team. I look forward to being able to easily change the size of my site's headings through Custom Design. :)

  6. The font and size settings do seem to be saving well now - so no need to chase this up further -cheers.

    Excellent. That was what I was hoping to hear.

    Thanks also to referring my heading font size problems onto the Review Team.

    No problem! I'm glad you took the time to ask about it here in the forums. :)

  7. Howdy!

    Just a note to say I've made some fixes to the Custom Fonts for Expound. Everything should be in working order now. :) Thanks again for bringing this bug to our attention.

    Cheers,
    Caroline

  8. oneandahalffeet
    Member

    Thanks very muchly!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic