Need help? Check out our Support site, then


help! WordPress won't load correctly

  1. Hi everyone! This problem could be related to recently running updates on my MacBook, but this week (January 12-) WordPress will not load correctly for me. Right now this page looks basic, like an old-fashioned website or like when a page is only half-loaded. The tabs on my dashboard constantly move or are repeated triple, and when I preview a post it changes every time--ex: photos I set to "center" will be on the left for one preview, the right for another; font will go bold one preview and not another, etc. It's making it impossible for me to post and I need help! Thanks!

    The blog I need help with is decorativity.wordpress.com.

  2. Also, I have tried re-starting my computer several times, and I even installed Firefox and opened WordPress.com on Firefox and it looks the same.

  3. Your blog looks just fine to me.

    Have you tried logging out, clearing your browser cache and cookies, restarting your browser and then trying again?

    Try going to the following links. At each link you should see text (CSS actually). Report back here and if there are any errors, tell us what the error is and which link you got the error on.

    http://s0.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g
    http://s1.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g
    http://s2.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g

  4. Thanks!

    My published blog posts are fine, but I haven't published a post with pictures since the error, and with Preview acting up I'm nervous about what a post might look like after I publish. Also, navigating anywhere else on WordPress is difficult with the loading and formatting errors.

    I have cleared my cache and cookies--several times this week actually.

    Safari had problems opening each of those links (server dropped the connection) but I do see CSS. Other than the sites not loading at all 2/3 of the time that I click on the links, they seem fine. I confess I don't know a lot about CSS though.

  5. Oh and I just checked my blog again and it does look jumbled from my computer :( photos and font of published posts are off-center among other things.

  6. Are you behind a firewall, or have you made any firewall settings in Mac OS?

    What version of Mac OS are you using? What version of Safari?

  7. Please do as TSP requested above:
    Try going to the following links. At each link you should see text (CSS actually). Report back here and if there are any errors, tell us what the error is and which link you got the error on.

    http://s0.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g
    http://s1.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g
    http://s2.wp.com/wp-content/themes/pub/mistylook/style.css?m=1276628003g

  8. Hi timethief, I thought I did do as TSP requested...Safari had problems loading the links without dropping the connection but when they did open as CSS I did not see errors...but I'm not very familiar with CSS.

  9. I just upgraded to Safari version 5.0.3 and I'm using OS X 10.5.8

  10. Pretty sure I'm not under any Firewall! Thanks for walking me through this.

  11. Safari 5.0.3 should work just fine with WordPress so there shouldn't be any issues regarding that. The fact that you got timeouts leads me to believe it might be something with your internet connection or perhaps some issue at your ISP.

    Reboot your internet modem and see what that does.

  12. The CSS files are just text files - the exercise is to see if you can load the files without errors on a timely basis - not to have you look for errors in them.

  13. Thanks! I will have to reboot in the morning but I'll report back. Our connectivity is not the best. I'm relieved to know the blog looks fine on other computers, just stressed that it doesn't look right on mine. Thanks again all!

  14. You're welcome.

  15. Today WordPress fully loads for the most part but I'm still struggling greatly with the layout and formatting of my actual blog. The photos I uploaded after my computer upgrade are regular jpegs but cannot be edited in my draft. Every time I click on a photo to edit it or add another, nothing happens. And photo alignment of published posts is off...different problems depending on which browser I view it in. I just don't understand why my published content has changed and why drafts don't work properly! Center-aligned photos are being published left-aligned, etc.

  16. I think I know exactly what you're referring to. I also use a MacBook and had what sounds like that same problem for two extremely frustrating weeks. I tried everything you did to no avail... what finally solved the problem was unplugging my modem and airport (wireless modem), plugging them back in and restarting the computer. Everything's been working fine since then. Good luck!

  17. Thanks! I unplugged my modem this morning and it didn't help, but maybe it wasn't for long enough. I'll try again and report back.

  18. I'm having an issue with my layout not loading properly. For some reason my side bar is at the bottom of my blog. I have not changed my layout since I set it up and today is the first day I've had issues. I have even had a friend load the page and she said she saw the same thing. I am able to load the CSS pages listed above with no errors, and I've restarted my computer and cleared the cache on my browser.

    Is there a glitch with wordpress or a change I am unaware of?

  19. @myponytails
    Please start your own threads rather than posting off-topic into existing threads. I shall answer you here just this once. I suspect that that you have been copying and pasting text from elsewhere without using either icon 5 or icon 6 in Row 2 of the visual editor. Please see here so you know how to do this correctly in the future. http://en.support.wordpress.com/visual-editor/#pasting-text

    The reason your sidebar has fallen and is displaying below your posts
    is either due to copying and pasting or it's a result of
    importing text containing invalid HTML. Typically this is caused by an
    open HTML tag in one of your posts.
    Go to Settings > Writing and select “ ___ WordPress should correct
    invalidly nested XHTML automatically” and then scroll down and click
    “Save Changes.”

    Now, starting with your latest post, open it in the editor, make one
    minor change such as adding a space and then deleting it, and then
    click “Update Post.” Check your blog and see if it is back to normal.
    If it’s not, then look for an open HTML tag and close it. Check your
    blog again and see if it is back to normal. If it’s still “messed up”
    then open the next post and do the same thing post by post until it goes
    back to normal.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic