Need help? Check out our Support site, then


Mixfolio - help with gallery post thumbnail display

  1. Hi, I found someone else who was having a similar problem as me but the solution given didn't really work for me.

    I am using the Mixfolio theme, and inserting a gallery into each post. However, the gallery's thumbnails aren't lining up three across. Some rows have three thumbnails, some have two and some only have one.

    I have tried different sized thumbnails, standardising the size of all images before uploading, rearranging the order, changing the alignment etc. but nothing seems to work. I'm only interested in using the Gallery post format, rather than any other type of post format.

    Please let me know if you have any ideas on what I could try, thanks very much in advance!

    The blog I need help with is alberttilley.wordpress.com.

  2. Unfortunately, Mixfolio seems to be a highly misunderstood theme. It's inner workings have baffled users since it's introduction.

    I'm only interested in using the Gallery post format

    Post Formats only affect how the post is displayed on the front page of your site. In Mixfolio, this is less critical, unless you really want the Gallery icon to appear on the featured image rather than a Standard post icon. More on Post Formats here http://en.support.wordpress.com/posts/post-formats/

    As far as lining up your photos, I would suggest reducing the overall width of the thumbnail images being inserted from 300 pixels to something smaller. (The standard size for thumbnails is 150 pixels wide.) You can change this setting under Dashboard>Settings>Media Settings>Image Sizes. See here: http://en.support.wordpress.com/settings/media-settings/#image-sizes

    Changing this number won't affect the size of the featured image on the front page of your site.

    Good luck.

  3. Thanks for looking into this for me - much appreciated!

    I don't mind having a different icon appearing on my featured image on the home page, but the main issue is that if I use any other post format other than 'Gallery', I can't seem to get the images in the post displayed in the carousel Slideshow - which was one of the main features of the theme I really liked.

    When I try using, e.g. the Image post format, only one image displays on the 'image' tab of my post, other images appear on the 'info' tab of my post and the carousel does not feature.

    I do like that all the images on the home page are constrained to a standard size. In my posts, some images are displayed as taller/wider than others - which seems be the reason for the gaps (even when all my uploaded images exactly the same size). I tried adjusting the thumbnail picture size to the original 150 pixels but still seem to be getting gaps.

    Maybe this is just something I can't change?

  4. I've just found that by sizing thumbnails 250 x 150 pixels, the gaps don't seem to be so bad so this might be a good solution.

    Thanks for your help.

  5. You're welcome and like I said, Mixfolio is a highly misunderstood theme!

    Just to let you know, you don't need to use the Gallery Post Format to use the Gallery/Image Carousel. You just need to insert a Gallery in your post following these instructions http://en.support.wordpress.com/images/gallery/ and making sure that the Image Carousel is enabled on your site (which it is).

    And Mixfolio also seems to only use the default thumbnail grid display regardless of what you choose in the "type" box in the Media Handler.

  6. "And Mixfolio also seems to only use the default thumbnail grid display regardless of what you choose in the "type" box in the Media Handler"
    ...if the post is a gallery format post. If the post format is set to standard, the gallery types work.

  7. Thanks, P- Like I said, a highly misunderstood theme. You should do a guide. :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic