Need help? Check out our Support site, then


Page jump anchor points disappearing

  1. gabrielinindia
    Member

    I normally write my blog posts a week in advance and set them to publish automatically.

    When writing them, I normally set up page jumps – eg. "Click here to skip to the section about XYZ."

    But when the posts are published, the links still function but the coding for the anchor points, ie. <a>text</a> has disappeared.

    Why? And what can I do about it?

    The blog I need help with is gabrielquotes.org.uk.

  2. gabrielinindia
    Member

    Sorry, don't know why my example of code didn't show up above, but it's the second example given at http://en.support.wordpress.com/splitting-content/page-jumps/#create-a-page-jump

  3. To display code correctly here, you need to enclose it in backticks (see the note on "Allowed markup").

  4. Hi,

    I have a page with anchors like <a name="123" />.
    This worked fine in some pages, but in a new page all text after this anchor is not displayed. What causes this and what can I do about it?

  5. Ugh, no preview here? The new line characters of course arent there. Maybe this works better:
    <a />

  6. a) To display code here, you don't enclose each symbol in backticks, you enclose all the code in backticks.
    b) Viewing the sourcecode of this page I can see what you tried to paste, and it's not correct: the a tag isn't a self-closing tag. For correct coding see this post of mine:
    http://wpbtips.wordpress.com/2010/08/01/links-to-specific-points-on-a-page/

  7. Justpi: thank you. That indeed solves it.
    I see these pages are html, not xhtml.

  8. gabrielinindia
    Member

    ....but none of these actually answer my question :(

  9. @gabrielinindia: If the code disappears it's wrong code. So this should answer your question:

    For correct coding see this post of mine:
    http://wpbtips.wordpress.com/2010/08/01/links-to-specific-points-on-a-page/

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic