Need help? Check out our Support site, then


why does WP resize my uploaded image?

  1. In my new project using the altop theme, I have the following problem:
    When I upload an image of 600px by 400px full size into the content area, it is not shown full size in the webpage but resized to 450 by 300.
    In the source code of the page it says 600 by 400, and when you click on the pic and it is shown on a seperate page it is 600 by 400.
    However, in the webpage it is resized to 450 by 300, although there is enough room for 600px in width. When you right click the pic and look at the properties it says 600 by 400 resized to 450px by 300!
    in my WP settings/media for large size I have 1024 px,
    the uploaded pic has less than 120 KB.
    I´m using WP 3.3.1, with the altop theme (which I altered a bit)
    Have a look at it on: http://www.smartsites.at/projektsmart2/?page_id=139

    So why is the picture resized when appearing in the website?

    hopeful for an answer
    Isabella

  2. You did not specify a blog address or reason for posting when you created this topic.

    This support forum is for blogs hosted at WordPress.com. If your question is about a self-hosted WordPress blog then you'll find help at the WordPress.org forums.

    If you don't understand the difference between WordPress.com and WordPress.org, you may find this information helpful.

    If you forgot to include a link to your blog, you can reply and include it below. It'll help people to answer your question.

    This is an automated message.

  3. http://www.smartsites.at is self-hosted. Do as the supportbot suggests and head over to the wordpress.ORG forums, which is where self-hosted wordpress installations are supported.

  4. BTW, it isn't wordpress that is causing the issues, it is that theme you are using. I found serious inconsistencies in the CSS in just the couple minutes I was looking at the CSS. Unless of course it is the modifications you have made that are causing the issues - which it could be.

  5. Sorry, I never really noticed the difference. the automated message came only after posting...
    maybe you should just hinder users from posting when they can´t specify the blog adress...
    thank you for the answers anyway,
    Isabella

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic