Add media doesn’t work in Opera

  • Author
    Posts
  • #209933

    wyrdbyrd
    Member

    Finally figured out how to upload photos in the new WP, but, annoyingly, it will not work in my browser (Opera). This is very inconvenient. I have not had problems with incompatibility in the past.

    #210174

    matt
    Staff

    So it works fine for you in other browsers? Are you on the latest version of Opera?

    #210198

    xboxoz360
    Member

    It doesn’t work for me either, and I’m using FireFox and Mac OS X10.4.8 which is was happily doing last night ( several hours ago), now noting I do gets any media or pics into the post, and I NEED to post this article . . .

    What the heck happened . . .The look and feel of the update is okay, but it’s usage is more cumbersome and even a tad more complicated and drawn out in some areas.

    A resolve woul dbe great so I can publish this things as people are waiting on it.

    #210203

    xboxoz360
    Member

    I have a contest running sunday that is time critical . . and the inability to podt winners and pics will really REALLY tick my readers off no end.

    #210235

    raincoaster
    Member

    As a workaround, use either Flickr or Photobucket. I know Photobucket will give you the actual < img code you need to post it in your Code editor, so that will help.

    #210338

    xboxoz360
    Member

    Thanks mate,

    will try that as well. It seems to have fixed its self, loading up all images I had been tryingto do, but dropping them all at the top of the page like one big dump . .

    Got rid of the ones I didn’t want and used the one I wanted and then published for the time being . . will add more picks later . . .

    Here’s what it looks like now . . http://xboxoz360.wordpress.com/xbox360-faqs-guides/

    The update is okay !, but it does seem to slow the process down somewhat with extra segments to do, rather than the one click style from previously. Some areas are harder to see or notice than before due to similar colour tones in buttons . . and the Dashboard is not all that good atm, not BAD, just problematic . . . and doesn’t give you the detail sit once did without having to go to another page, as you do now.

    #210347

    xboxoz360
    Member

    Thanks mate,

    will try that as well. It seems to have fixed its self, loading up all images I had been tryingto do, but dropping them all at the top of the page like one big dump . .

    Got rid of the ones I didn’t want and used the one I wanted and then published for the time being . . will add more picks later . . .

    Here’s what it looks like now . . http://xboxoz360.wordpress.com/xbox360-faqs-guides/

    The update is okay !, but it does seem to slow the process down somewhat with extra segments to do, rather than the one click style from previously. Some areas are harder to see or notice than before due to similar colour tones in buttons . . and the Dashboard is not all that good atm, not BAD, just problematic . . . and doesn’t give you the detail sit once did without having to go to another page, as you do now.

    #210363

    wyrdbyrd
    Member

    Matt, Yes I’m using the latest version of Opera. I ended up using Safari to post the photos, but that’s going to be a pain, as Opera is my main browser.

    Raincoaster, I do have a Photobucket account, but that’s no easier than using Safari (except that then I save space on my wordpress account—hmmm). Thanks for the idea.

    There do seem to be some nice new options in the new version, but the jury’s still out in my opinion.

    Another thing, I can’t find how to view all of my uploads anymore.

    #210378

    tellyworth
    Staff

    Can you be more specific than “doesn’t work” please? Detailed steps and descriptions would be most helpful. In particular, if there’s a button that has no effect, try turning on the javascript error console and see if it produces an error message.

    #210395

    wyrdbyrd
    Member

    Yes, I can be more specific! (Sorry.) When I click Add media, a pop-up opens and says “Choose files to upload.” I click the button, I get a browser window, I select my photo or photos and click “Select.” The browser window closes and I am back in the pop-up window, but no photo has uploaded, and the gallery shows (0).

    When I did it in Safari, it worked properly and the photos appeared in the pop-up window after I selected them (as tiny images with titles and the gallery showed (2).

    Thank you!

    #210399

    wyrdbyrd
    Member

    Oh, and I’m not sure about a javascript error (I selected Javascript console under Tools>Advanced) but a console didn’t open, so maybe that didn’t work.

    #210676

    eviloverlord
    Member

    ‘Add image’ is not working under Firefox 2.0.0.13 running under Ubuntu Linux 6.10.

    Process:

    1) Click the ‘add image’ button above the editor panel
    2) Click Choose files to upload
    3) Select a 10KB .GIF file, click OK
    4) The file name appears
    5) After a few moments, the Crunching… notation appears
    6) The process hangs at this point

    #210680

    svkriz
    Member

    oh, I so wish you could make it work in Opera… I have the same problem as wyrdbyrd with Opera and also a problem with Firefox as described…

    #210685

    gorzelak
    Member

    I have the exact same problem with both PC Mozilla and Explorer. It doesn’t work. I can upload an image to the gallery, and fill out the menu, but when I click OK, the pop up windows goes blank, and nothing happens.

    #210686

    katm
    Member

    Firefox 2.0.0.12 on Fedora 7

    Same process and behavior as eviloverload (substitute 675K jpg file).

    There are about 200 warnings in the error console (but no errors). I don’t see any way to export the entire file and I don’t feel like copy/pasting all of them.

    Javascript is enabled. But I have no idea what version of java is installed. I installed it last summer and haven’t updated it since.

    #210689

    gorzelak
    Member

    According to Sun, I have the latest update: 1.6.0_05-b13. But the add image thing doesn’t work.

    #210769

    katm
    Member

The topic ‘Add media doesn’t work in Opera’ is closed to new replies.