bold AND italic

  • Author
    Posts
  • #1320349

    maadee91
    Member

    I’m trying to make a quotation both bold and italicized, but for some reason it will only show up as one or the other. When viewing it under the “Visual” tab of edit post, it looks just fine. But on the live site, right now it’s only bolded. I’ve done both in the past with no problem.

    The code currently looks like this:

    “I don’t care if I pass your test, I don’t care if I follow your rules. If you can cheat, so can I. I won’t let you beat me unfairly – I’ll beat you unfairly first.”

    Here’s the post in question (the quotation is at the very end):
    http://letthewordsescapeblog.wordpress.com/2013/06/21/enders-game/

    The blog I need help with is letthewordsescapeblog.wordpress.com.

    #1320476

    maadee91
    Member

    Of course, the code actually worked as code. Ha! I guess that goes to show that I have no idea why it doesn’t look like that on the blog itself.

    #1320490

    raincoaster
    Member

    If I’m not mistaken there’s a glitch and it works if the bold tags are on the outside of the italics tags. Could be the other way around, however. Try them both in the text editor.

    #1320580

    justpi
    Member

    a) To display code here you need to enclose it in backticks (see the note on allowed markup). But you don’t have to do that if the post is published: we can see its sourcecode.

    b) On many other themes, bold plus italics would work as expected (no matter which tag is outside which). But the CSS of Pink Touch specifies normal font style for the strong tag, so it cancels italics. If you didn’t have the Custom Design upgrade, you’d need to use some coding in the Text editor. Since you have the upgrade, add this in the CSS editor:

    strong {
        font-style: inherit;
    }

    #1320582

    maadee91
    Member

    Thank you both! Justpi, that worked perfectly.

    #1320584

    justpi
    Member

    You’re welcome!

The topic ‘bold AND italic’ is closed to new replies.