cannot customize any theme

  • Author
    Posts
  • #1131445

    Whenever I try to customize any of the Themes, I get a black strip down the right hand side saying “loading design tools…” with a totally blank page. Nothing appears, then if you leave it for long enough the message changes to “something went wrong” this has been like this for 3 days, and it happens in both Firefox and Safari.
    If you could help I would appreciate it. Thank you.

    The blog I need help with is evansafterimage.wordpress.com.

    #1131609

    raincoaster
    Member

    Do you have the CSS upgrade?

    #1131620

    I’m not aware that I have. I’ll look into that and see if it makes a difference.
    Thanks.

    #1131622

    raincoaster
    Member

    Before you do that, what kinds of customization are you trying to do?

    #1131628

    Just the straight, free personalising of a theme with my own pics, copy etc. Wednesday/Thursday when I started I was having no problems. Since Fri all I get where you’re supposed to get the modification tools on the right is “Loading design tools…” ( I was using Hatch, but as a test I tried others too.

    #1131634

    raincoaster
    Member
    #1131727

    timethief
    Member

    There are other reports of the issue which is why I marked two other threads for Staff.

    #1131737

    photolord
    Member

    Yeah, customize flashes the theme you are trying out, and then it goes blank and only the background shows for the theme. I did have it working for about 10 minutes, but now it is not working. The new side interface is there, however. I think that WP is working on upgrading or maybe improving the theme customizer. I was using both safari and chrome with the same problem.

    http://photolord.com

    #1131738

    timethief
    Member

    I tagged this thread for Staff. Please subscribe to it so you are notified when they respond.

    #1131739

    Thank you.
    I shall keep my eyes peeled for a response.

    #1131743

    richardmtl
    Staff

    Hi evansafterimage,

    On your http://evansafterimage.wordpress.com/ site, can you either create a blog post, or create a page and then set your Settings -> Readings “Front page displays” setting to that static page, and then try again? Let me know if that solves it for you. Thanks!

    #1131744

    richardmtl
    Staff

    Hi evansafterimage, could you try again and let me know if it works for you now?

    #1131745

    richardmtl, I’m not sure how, but I think that’s cracked It!
    Many thanks for your response and suggestions.
    All seems to be working again.

    Thank you.

    #1131746

    bsbytffan83
    Member

    I’m having the same problem, mine is http://bsbytffan83.wordpress.com/

    #1131747

    richardmtl
    Staff

    You’re welcome evansafterimage! Can you please let me know though, is there any sort of delay when you try to use the Customizer?

    BSBYTFfan83: If you write a post or create a page and set it as the front page of your site in Settings->Reading, it should fix the issue for you.

    #1131748

    bsbytffan83
    Member

    Thanks for helping :) @richardmtl

The topic ‘cannot customize any theme’ is closed to new replies.