Can’t upload and crop header image

  • Author
    Posts
  • #98895

    mmason73
    Member

    I am having problems uploading header images for K2-lite. It has also occurred in Contempt and Sapphire too. When I get to the crop header page, there is a grey box where the image should be. The problem seems to occur when re-uploading the same image with the same name. Also, when uploading the image after the first time, the name of the file ends up in Manage=>Uploads=>Browse All without a picture, just a link in a box. I have already cleared the cache, uploaded the image after restoring the original header, and forced fresh the browser. I also made sure the image names only have numbers and letters. The images range in between 31-183KB. I am using Windows XP SP2 and Firefox 2.0.0.3. This happens on both of my blogs. I don’t have the CSS upgrade or any other paid services. If you need anymore info, let me know.

    #99047

    raincoaster
    Member

    Yes, in my experience you have to change the name of the file before you upload it again. I went through four iterations of the same damn image before I found that out. Just add a 1 or 2 or something and you should be able to upload. No dashes, asterixes or spaces in the name, though, just to be safe.

    #99049

    mmason73
    Member

    Thanks raincoaster, it works now. Just a side note. After looking at the file’s url I bet that next month I could upload using the original file name. The URL is like this example: http://myblog.files.wordpress.com/2007/04/header1.jpg . It is not necessary though, since the header image is now up and working.

    #99053

    drmike
    Member

    Should be renaming it though on upload. At least it did for me in the past. Strange…

    #99555

    engagemn
    Member

    I am unable to upload a new custom header image for the Fjords04 theme. I have attempted under different file name. The system claims “You have successfully uploaded,” but the image is just white/blank, both in the Dashboard and on the live site. The image is exactly the required dimensions, 900 x 200 pixels. It’s just 351 KB. Any idea what could be going wrong?

    #99556

    Don’t post the same question in multiple threads. It just makes the volunteers here go in circles. Also, do not post in a thread that is “resolved”. Start a new thread. Let’s carry this on in the other thread you posted in.

    #99559

    I’ve been having the same problem. I’m using a PNG file, which seems fine and WordPress allows it. However, I get the gray box on the “crop” dialog. I see under the “Manage” tab I can manage my uploaded files, and I’ve deleted all the previous attempts. I renames the file, and so forth. I want the PNG format because it’s cleaner and sharper than JPG (unless someone knows a better format?).

    The only thing I can think of is that I’ve tweaked the background image one or two time, and I’m wondering if there’s some sort of limit or issue involving sessions? It’s not a weird image, and it’s 700×200 (120ppi). I couldn’t find the resolution anywhere, and wonder if that’s an issue?

    #99560

    timethief
    Member

    Perhaps this is a factor and perhaps not. I leave it to you to decide. There’s a problem that’s being worked on by staff. Please find something else to do and remain patient while it’s fixed. Thanks, in advance, for your cooperation. https://en.forums.wordpress.com/topic.php?id=17143

    #99561

    Looks like that may’ve been the problem. I tried again today (next day) and everything worked fine.

    #99562

    timethief
    Member

    YAY! I’m so glad it’s working for you now.

The topic ‘Can’t upload and crop header image’ is closed to new replies.