Creative commons code stripped in sidebar

  • Author
    Posts
  • #216244

    pmelchor
    Member

    Hi,

    I have included the creative commons license code in a text widget on my sidebar and I see that the code within de <span> tags (e.g. <span xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" property="dc:title">) is stripped and only the <span> itself is left.

    Is there a workaround for this?

    Thanks,

    Pablo

    #216442

    sulz
    Member

    can you show the exact code? put backticks (key next to no. 1) around them so it will show in your post, like this.

    your code here

    #216450

    pkayski
    Member

    test

    Sorry I was going to post mine as well but I wanted to see first if the box thingy worked

    #216452

    pkayski
    Member

    This is my code:

    <img alt=”Creative Commons License” style=”border-width:0″ src=”http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/2.5/au/88×31.png”/><br/><span xmlns:dc=”http://purl.org/dc/elements/1.1/” href=”http://purl.org/dc/dcmitype/Text” property=”dc:title” rel=”dc:type”>Catchy, Cheesy, Cytokines.</span> by pKay is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Australia License.<br/>Based on a work at pkayski.wordpress.com.<br/>Permissions beyond the scope of this license may be available at http://pkayski.wordpress.com/.’

    And I am unable to place it on my text widget like pmelchor said, so maybe we have a similar problem?

    #216453

    pkayski
    Member

    <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/2.5/au/88x31.png"/></a><br/><span xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" href="http://purl.org/dc/dcmitype/Text" property="dc:title" rel="dc:type">Catchy, Cheesy, Cytokines.</span> by <a xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" href="http://pkayski.wordpress.com/" property="cc:attributionName" rel="cc:attributionURL">pKay</a> is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/">Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Australia License</a>.<br/>Based on a work at <a xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" href="http://pkayski.wordpress.com/" rel="dc:source">pkayski.wordpress.com</a>.<br/>Permissions beyond the scope of this license may be available at <a xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" href="http://pkayski.wordpress.com/" rel="cc:morePermissions">http://pkayski.wordpress.com/</a>.

    Omg I got it wrong… I am so stupid GRRRRR :(

    #216454

    deltafoxtrot
    Member

    I think the namespaced attributes don’t play nice with WP.com’s filtering.

    Remove the span-tags completely and strip attributes containg a colon ( : ) like rel=”dc:source” from the other tags.

    #216459

    pkayski
    Member

    I still can’t seem to be able to get it :S…

    I tried obtaining code of a more smaller code (doesn’t include my name, website or stuff) and this is what I got:

    <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/2.5/au/88x31.png"/></a><br/>This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/">Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Australia License</a>.

    But even when I put this smaller code in, same problems still occur (I.e. can’t see image on blog…. Do I need to host the image or something?…. and there are no span-tags on this one either.. :S

    #216508

    sulz
    Member
    <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/"><img style="border-width:0;" src="http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/2.5/au/88x31.png" alt="Creative Commons License" /></a><br>
    This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/au/">Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Australia License</a>.

    i fixed the code a bit and it worked when i tried it in my blog.

    #216608

    pkayski
    Member

    Yes it worked!!!! Thank you so much sulz!!! :)

    #216615

    sulz
    Member

    great! :)

    #216672

    pmelchor
    Member

    Hi,

    I have no issues with the image and text, but I wanted to keep the atributes deltafoxtrot describes above since they are the “machine readable” version of the Creative Commons license. For example:
    <span xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" property="dc:title">
    Is there a way to prevent WP.com’s filtering?

    Thanks.

    #216760

    aaronshaw
    Member

    thanks again, sulz, your fixed-up HTML also worked for me.

    #216761

    sulz
    Member

    aaronshaw: glad to help. :)

The topic ‘Creative commons code stripped in sidebar’ is closed to new replies.