Disappearing widgets, live titles

  • Author
    Posts
  • #725669

    sappheyre
    Member

    Four of my widgets are gone and two fell from the secondary to the fourth widget position.
    Also, some of my post titles are now links instead of being in title format.
    This happened after I updated previous posts and added a link to my blogroll.
    I downloaded the newest Flash, cleared the cache, reinstalled the widgets and re-updated some of the posts. No good. What can I do to fix this?
    I use the Mystique theme.
    Thanks for your help!

    The blog I need help with is sjdriscoll.wordpress.com.

    #725781

    justjennifer
    Moderator

    It would help if we could get a link to your WordPress.com blog, starting with http://

    #725782

    You can start by giving us the link to the blog in question.

    #725795

    timethief
    Member

    sappheyre.wordpress.com is no longer available.
    The authors have deleted this blog.

    #725796

    sappheyre
    Member

    http://sjdriscoll.wordpress.com

    The question form includes the link, so I thought it would appear.

    Some of the bottom posts have also moved over to the primary widget position.

    I appreciate your help.

    #725801

    timethief
    Member

    This happened after I updated previous posts and added a link to my blogroll.

    Have you checked the link you added to be sure the code you entered is valid?

    Have you copied and pasted anything into a text widget or a recent post? Usually the reason a sidebar has fallen and is displaying below posts is caused by an open HTML tag in one of your posts or in a text widget.

    Go to Settings > Writing and select “ ___ WordPress should correct invalidly nested XHTML automatically” and then scroll down and click “Save Changes.”

    #725802

    timethief
    Member

    I’m sorry I clicked too soon. Cont’d

    Starting with your latest post, open it in the editor, make one minor change such as adding a space and then deleting it, and then click “Update Post.” Check your blog and see if it is back to normal.

    #725805

    sappheyre
    Member

    I have not deleted this blog.

    It still shows up on my WP dashboard as a visible blog and it comes up when I type the URL in Firefox and IE.

    #725807

    sappheyre
    Member

    Thanks, timethief, I’ll try that.

    #725810

    timethief
    Member

    On a side note we Volunteers cannot see the URL you entered into the form to create this thread. If you would like to link your username to sjdriscoll.wordpress.com then it’s easily done. Dashboard -> Users -> Personal Settings -> then scroll down to Account Details. Then scroll down to where it says ‘Website‘ select the URL for your primary wordpress.com blog and then save changes.

    Now every time you sign into the forum we can all click on your username and your blog will be linked to it. And every time you leave a comment on a blog your username can be likewise clicked and your blog can be instantly located.

    #725818

    sappheyre
    Member

    Activated “correct XHTML” and changed/updated latest post.
    Checked all links in posts and widgets, and they work.
    Cleared the cache again.
    The problem’s still there.
    Since this began when I added titles to untitled posts, should I try deleting titles?

    #725819

    sappheyre
    Member

    Great, thanks for the info on linking.

    #725824

    justjennifer
    Moderator

    The post creating the problem is this one http://sjdriscoll.wordpress.com/2011/10/08/83/ and I’m guessing there’s an unclosed tag in there somewhere…

    #725826

    sappheyre
    Member

    No unclosed tag, but I opened-changed-updated the post, and that cleared the problem.

    Thanks so much, justjennifer and timethief! Much appreciated.

    justjennifer, how did you know that post was the problem?

    #725833

    timethief
    Member

    @sappheyre
    I’m guessing that justjennifer simply read the source code . As I’m visually challenged I don’t invest my limited vision in reading source code. lol :D

    I’m glad to hear that she helped you resolve this issue. :)

    #725834

    justjennifer
    Moderator

    You’re welcome! Having the sidebar drop to the bottom is usually a red light that there’s a formatting problem in one of your posts. http://en.support.wordpress.com/themes/layout-issues/ The way I found it was by opening your first post and then clicking on the link to each earlier post until I found the post whose formatting was broken.

    Glad you were able to resolve it.

    #725837

    justjennifer
    Moderator

    I’m guessing that justjennifer simply read the source code

    @tt- At first I thought it might be an unclosed DIV, but after looking at the first 50-60 pairs or so, I had a cucumber slice/eyelid emergency. ;-)

    And that’s all from me today. G’night all.

    #725841

    sappheyre
    Member

    You’re right, justjennifer, it was a DIV. Sweet dreams!
    Glad you didn’t waste your vision on this, timethief.
    Many thanks to you both.

    #725843

    timethief
    Member

    @ justjennifer
    Oh my … do have a wonderful night’s sleep. I’m raising a toast to all the fabulous Volunteers that I serve with here tonight at our Canadian Thanksgiving Day dinner.
    Salute! :)

    #725844

    timethief
    Member

    @sappheyre
    Best wishes with your blog. :)

The topic ‘Disappearing widgets, live titles’ is closed to new replies.