Gallery Setting missing Type selection!

  • Author
    Posts
  • #1142860

    tanlcfe
    Member

    When i try to add gallery into gallery format post. I cound’t found type of gallery setting like this: http://en.support.files.wordpress.com/2009/08/screen-shot-2012-12-14-at-3-01-43-pm.png

    Does anyone know where it gone?

    The blog I need help with is tanlcfe.wordpress.com.

    #1143015

    It shows up after you click the Add Media tool, click Create Gallery (top left), upload the images from your computer or select them from the media library then click Create a New Gallery (bottom right).

    #1143044

    tanlcfe
    Member

    Thanks you. But it just show up Link to, Columns, Random order. by the way, when i try to adding gallery, image doesn’t in attachment type. Help me pls!!

    #1143048

    justjennifer
    Moderator

    The site you linked to http://tanlcfe.wordpress.com/ is empty. Did you need help with that site or another site?

    Did you follow the directions step-by-step in this Support document? http://en.support.wordpress.com/images/gallery/

    #1143049

    justjennifer
    Moderator

    Also, you don’t mention what browser and version you are using, but many problems encountered on WordPress.com‘s dashboard can be solved by logging out, clearing your browser cache and cookes, shutting down your browser and then opening it and logging in again.

    If you need to update your browser you can do so at http://browsehappy.com/

    #1143068

    Im having exactly the same problems – ‘Type’ is missing from Gallery settings. I am also unable to get the text caption to appear when you hover over the image. Anyone with any solutions?

    http://sacorafou-conservation.co.uk

    Thanks.

    #1143074

    justjennifer
    Moderator

    sacorafou-conservation.co.uk isn’t hosted on WordPress.com.

    If you are using the standalone WordPress software, you’ll need to post over at http://wordpress.org/support/

    (FWIW Tiled Galleries are only available if you enabled it in the Jetpack plugin)

The topic ‘Gallery Setting missing Type selection!’ is closed to new replies.