German Umlaute?

  • Author
    Posts
  • #1169525

    raiibwp
    Member

    Theme inbalance2 –> Blog and interface language = German, but no umlaute on frontpage – only in posts…:-/

    The blog I need help with is raiib.wordpress.com.

    #1169636

    This thread is tagged for Staff to take note of that issue.

    #1169907

    jenia
    Member

    Thank you for reporting this glitch, @raiibwp — I passed it on to your Themes team so that they can look into fixing it.

    #1169908

    jenia
    Member

    Hi again, we had a closer look at the issue you’ve reported and the issue is not with the Imbalance 2 theme.

    The broken characters are coming from the custom excerpts (for example, scroll down on this post in the Editor mode and you’ll see broken characters under “Excerpt”). I also noticed that you did a Posterous import about 1 month ago. Did you use custom excerpts on Posterous? There have been issues with their backup files containing broken characters. Would you mind sending me the Posterous backup file so that I could do more testing?

    #1169909

    raiibwp
    Member

    Thanks for your reply, Jenia but I cannot follow…there are no broken characters in the article you linked to…?!

    Please have a look at the last article “Neuer US-Außenminister John Kerry trifft Angela Merkel”. There are broken characters (always ?? for the German Umlaute) on the frontend, e.g. “St??tte” whereas the backend displays correctly “Stätte”….!?

    Yes, I have always customized the posterous excerpts. After I migrated them to WP I realised the character-mistakes and since there weren´t so many I tried to correct them manually in the WP backend – but in vain…:-(

    #1169910

    ainanani
    Member

    I have exactly the same problem on the front page of the Suburbia theme… Not an issue of the Posterous import but rather a bug within the WordPress themes. Same problem exists with new posts written in WordPress…

    Hope for assistance…

    #1169911

    jenia
    Member

    @ainanani: replied to you in the other thread, let’s continue the discussion there: https://en.forums.wordpress.com/topic/german-umlaute-not-displayed-on-front-page-of-suburbia-theme

    #1169912

    jenia
    Member

    @raiibwp:

    Please have a look at the last article “Neuer US-Außenminister John Kerry trifft Angela Merkel”. There are broken characters (always ?? for the German Umlaute) on the frontend, e.g. “St??tte” whereas the backend displays correctly “Stätte”….!?

    Hi there, each of your posts contains two parts, the main post body and the (optional) excerpt. The post you reference has correct characters in the post body, but broken characters in the excerpt, please see the screenshot: http://cl.ly/image/253P1K250e2v

    Your theme, Imbalance 2, is using excerpts on the front page, that’s why you are seeing broken characters there.

    It does look like the broken characters were brought in when you imported the Posterous backup. Since you don’t have that many posts (56), I recommend that you manually edit the excerpts (or remove them altogether, then the theme will just use the full post text to generate an excerpt). Please let me know if you need any assistance doing this or have any more questions!

The topic ‘German Umlaute?’ is closed to new replies.