Hi friends! Audio player stuck on "Buffering". Help?

  • Author
    Posts
  • #859067

    jorgefarah
    Member

    Hello peeps!
    I’m trying to post the following audio file: http://jorgefarah.files.wordpress.com/2012/03/jor-mom-3.mp3

    However, when I try using the nifty little embedded player, it’s stuck in “buffering”. It works perfectly if I access the file directly.

    As a workaround, I posted a link to the direct file, but I would really like to have it show up as the embedded player.

    Can anyone help me figure out what’s going on?
    Thank you so much!

    The blog I need help with is jorgefarah.com.

    #859195

    jorgefarah
    Member

    To be clear, I’m trying to do this on the site http://www.jorgefarah.com. Thanks for your help!

    #859198

    raincoaster
    Member

    Go to Edit the post and see the code where you’ve got the audio player. Is the link “live”? Like, highlighted blue and clickable? If so, unlink it by putting your cursor on it and hitting the Unlink icon. That usually fixes this.

    #859199

    jorgefarah
    Member

    Thanks for the reply, raincoaster. I checked. Unfortunately, the link is not live or clickable, so I don’t think that’s it.

    #859210

    jorgefarah
    Member

    Hey guys,
    So, I think this is resolved. I think there was something wrong with the file. I read somewhere else in the forum that sometimes some mp3s are just “AAC files in disguise”, so I converted my mp3 to wav and then back to mp3. Then I posted it and it works. Thanks!

    #859300

    filmslashlit
    Member

    I’m having this same problem. The link is not live. And it just gets stuck on buffering.
    Any other thoughts?

    #859302

    justpi
    Member

    That’s because you’ve used this URL:
    http://www.mediafire.com/file/4th1ghtiglpzx43/episode_1_edited.mp3
    If you try this URL, you’ll see that it doesn’t link to the actual mp3, it links to a webpage. Forget MediaFire and use a file-hosting site that gives direct URLs: try Fileden or Kiwi6.

    #859305

    filmslashlit
    Member

    Thank you!!

    #859307

    filmslashlit
    Member

    Fileden totally worked. Thank you. Thank you.

    #859308

    justpi
    Member

    You’re welcome!

    You might be interested in this as well:
    http://wpbtips.wordpress.com/2009/05/17/audio-player-additional-options/

The topic ‘Hi friends! Audio player stuck on "Buffering". Help?’ is closed to new replies.