my blog is jumbled!?!

  • Author
    Posts
  • #615908

    drivenlab
    Member

    My blog is currently a mess, looks like some sort of formatting issue on the WordPress side… words over other words, nothing displaying as it should. Is anything else having this issue?

    Take a look, http://www.drivenlab.com Thank you in advance, JHW

    The blog I need help with is drivenlab.com.

    #616038

    timethief
    Member

    Have been copying and pasting text from elsewhere without using either icon 5 or icon 6 in Row 2 of the visual editor? That’s the most common reason sidebars and fall and display below your posts and/or fonts become changed. It can also be a result of importing text containing invalid HTML.

    Typically this is caused by an open HTML tag in one of your posts.

    Go to Settings > Writing and select “ ___ WordPress should correct invalidly nested XHTML automatically” and then scroll down and click “Save Changes.”

    Now, starting with your latest post, open it in the editor, make one minor change such as adding a space and then deleting it, and then click “Update Post.” Check your blog and see if it is back to normal.

    If it’s not, then look for an open HTML tag and close it. Check your blog again and see if it is back to normal. If it’s still “messed up” then open the next post and do the same thing post by post until it goes back to normal.

    #616039

    timethief
    Member

    I have viewed “the mess”. If the messing up was caused by copying and pasting then please see here so you know how to do this correctly in the future. http://en.support.wordpress.com/visual-editor/#pasting-text

    If the troubleshooting I outlined above does not work for you then it’s possible that there is invalid HTML in a widget that you need to fix. If that’s not the case then Staff may be “tweaking” theme changes. The bottom line is that if you do as I described and you do not see your blog go back to normal you will need Staff help. Please see here so you know how to do this correctly in the future. http://en.support.wordpress.com/visual-editor/#pasting-text

    #616040

    timethief
    Member

    Drat! I posted the same link twice. The second one was meant to be the Staff contact link. http://en.support.wordpress.com/contact/

    #616041

    drivenlab
    Member

    Thank you timethief – I have not touched my blog today… there was nothing added, and no reason it should not be working. I am perplexed!

    #616048

    timethief
    Member

    Have you at any time copied and pasted text without using either icon 5 or icon 6 in Row 2 of the visual editor? I’m asking because if that widget in your footer has invalid HTML it could be the source of this “messed” appearance.

    Before you contact Staff, remove that widget that’s all messed up in your footer and place it in the “inactive widgets” box. > Appearance > Themes > Then see if your theme goes back to normal.

    #616054

    sonnywilkins
    Member

    I’m having the same problem with my blog. I totally deleted today’s post — where I, yes, cut and pasted — and it still isn’t going back to normal.

    #616058

    drivenlab, http://drivenlab.com/ looks good to me right now. Can you try clearing browser cache and if that doesn’t help, please let us know your browser and browser version?
    http://en.support.wordpress.com/browser-issues/#clear-your-cache

    #616059

    @sonnywilkins, what is your blog URL?

    #616082

    drivenlab
    Member

    Sonny – I found a fix… unfortunately it was changing my theme! Quite a disappointment, as I really liked what I had going on. On the bright side – nice to chat with some fellow bloggers here :) JHW, http://www.drivenlab.com

    #616084

    timethief
    Member

    @drivenlab
    I see your changed form Depo Masthead to Clean Home. As that eliminated the “mess” I saw in your footer when your were using Depo Masthead this could be a theme related issue.

    P.S. IMO your blog looks great in Clean Home. :)

    #616087

    sonnywilkins
    Member

    I’m still using Depo Masthead and now the problem is fixed. This is me, btw:

    http://sonnywilkins.wordpress.com/

    #616102

    drivenlab
    Member

    Great stuff Sonny! And timethief, thanks so much for the compliment :)

    #616103

    xtap59
    Member

    I think WordPress is changing something in the back end of the blog. My space bar options have new features, and butttons are no longer where they used to be. Also the font is much smaller in the editor. This may be a new “Upgrade” wordpress is issuing to us all.

    #616110

    macmanx
    Staff

    Not actually related to the theme issue, but we did roll out a major Dashboard change: http://en.blog.wordpress.com/2011/05/19/just-write/

    #616112

    drivenlab
    Member

    For future reference, is there a helpline I can call? (apologies if this has been asked countless times before)

    #616113

    macmanx
    Staff

    We don’t offer phone support at this time, but you can directly contact us via http://en.support.wordpress.com/contact/

    #616115

    drivenlab
    Member

    Not a problem. Thank for for providing this space for my creative outlet :)

    #616116

    macmanx
    Staff

    You’re welcome! :)

The topic ‘my blog is jumbled!?!’ is closed to new replies.