New gallery formats not working

  • Author
    Posts
  • #1033533

    wildbauhinia
    Member

    Hey there,

    Like everyone else, I was really excited about the new gallery formats. I tried to use them for a new post and it just doesn’t work!
    While all the photos are on the same size, when I add the gallery they look in different sizes and not in order.
    For example in one row you see one photo and on the second one two photos… It looks really messy and not aligned.
    Can someone please help? I was waiting for this feature for so long and really want to use it.
    Thanks!

    The blog I need help with is sivipanda.wordpress.com.

    #1033594

    justjennifer
    Moderator

    Please provide a direct link to the post you created so that we can take a look. (We can’t see draft posts.)

    You might also be interested in reading this http://agallerydemo.wordpress.com/2012/10/05/shapes-and-mosaics-new-ways-of-displaying-your-gallery-thumbnails/

    #1033600

    wildbauhinia
    Member

    Thanks so much for the quick reply.
    Here is an example of a circle gallery I added:

    http://sivipanda.wordpress.com/2012/10/06/testing-new-gallery-formats/

    As you can see, the photos look in different sizes (although they have the exact same size) and they are not aligned.
    Thanks so much for your help.

    #1033605

    justjennifer
    Moderator

    Can you paste here between backticks (usually found to the left of the number 1 on most keyboards) the gallery shortcode you’ve used?

    #1033607

    wildbauhinia
    Member

    [gallery type="circle"]
    I thought that maybe this happens because my theme (Fresh & Simple) doesn’t support this feature, however the link you sent me is also from the same theme and it works great there.
    Thanks again.

    #1033608

    justjennifer
    Moderator

    That’s because I’m not using a sidebar on that site, only the theme’s default display. :(

    If it’s OK with you, I’m going to add your site to the thread I opened earlier today on other themes that seem to be having troubles with the new Gallery “type” display, and refer it back to this thread.

    #1033611

    wildbauhinia
    Member

    Yes, no problem. I hope there will be a solution to this.
    Thank you.

    #1033613

    justjennifer
    Moderator

    Thanks, as do I.

    #1033717

    wildbauhinia
    Member

    Hey,
    This is a quick note to let you know that now I’m sure the problems was with my theme.
    I switched to Ascetica theme and all 3 gallery formats are working great.

The topic ‘New gallery formats not working’ is closed to new replies.