Need help? Check out our Support site, then


Post by Email no longer working properly if the email contains images

  1. I've been using the Post by Email thing for years, and it's been working well until today. If I send an email with no images in it, it works properly. However, if I include images, then all the text is ignored, and all WordPress.com does now is create a gallery of the included images.

    Even shortcodes like

    [nogallery]
    [status draft]

    and the like are ignored, so the galleries (which shouldn't be galleries) are published immediately.

    This worked fine yesterday, but does not work today.

    The blog I need help with is lars.ingebrigtsen.no.

  2. When we need Staff help with issues Volunteers cannot resolve like this one we type modlook into the sidebar tags on our forum threads. I did that for you. How do I get a Moderator/Staff reply for my question? https://en.support.wordpress.com/getting-help-in-the-forums/#how-do-i-get-a-moderatorstaff-reply-for-my-question Then we subscribe to this thread so we are notified when they respond. To subscribe look in the sidebar of this thread, find the subscribe to topics link and click it.

  3. I too used Post by Email with no problems daily for last 6 months.
    Now - since 4 days ago - the daily posts by email are no longer successful.
    Symptoms at first (4 days ago) I belief I remember were not embedding vimeo video ..
    Yesterday , I did some 10-20 test posts - with and without 'shortcodes' (for tags , categories, and vimeo video embed) - with varying results , and that is the strange part.
    I used my 2015 Mac with OS Sierra and the Apple Mail app - like I did all these months.
    In addition I tried posting by email from my iPad Air (latest software) which failed also.
    Finally yesterday I got consistent results : just the title (email subject) would show up at my site at WordPress.com.
    Today I first largely emptied my email Inbox and Sent box - and again I did my daily post , and again only the title showed up in the post.

    Since I did not change my software , I believe the problem is with WordPress.com

  4. I have had the same problem for the past 48 hours.
    Just spent the past 5 hours trying to workout what I might have done to cause this, but it looks like it is a WordPress issue.

  5. Hi everyone. I was able to reproduce this issue. It appears that if you send a post containing ONLY text, it posts correctly, but including any images or shortcodes prevents the text from appearing.

    I've reported this issue to our developers so they can look into it. Please subscribe to this thread so you'll be notified should I post here with an update.

  6. Hello kokkieh :
    I just tried (again) posting only some lines of texts.
    And no - that also no longer works for me : all plain body text of the email (with no shortcodes , no images) is not showing up in the post.
    Only the email subject line is posted as a new post title.

  7. Kokkieh
    I have had the same issue as "xmemo". Only the email subject line is posted as a new post title
    I have been trying to send posts with only text.
    The last email post I tried today was simply "Test text" from both Outlook and Gmail and both failed.
    There were no images, no shortcuts and no formatting.

  8. @xmemo, @qldwha

    Thanks for letting me know. Can you each please provide me with a link to the post you created this way? I understand if you don't want to leave the post published on your site, so please just edit it and set it to draft after you've copied the link for me.

  9. @kokkieh I already deleted that within a minute after publishing - before posting here my experience
    I will post that way again tomorrow and give you the link ..
    For now here is my site's address - the site I am using for posting daily this way :
    1-memo.com

  10. @kokkieh, thanks for looking into this.
    Here is a link with a post I just published by email. I have set it to draft.
    https://qldwhadawsonblog.wordpress.com/2016/11/22/test-text-20161122-0953/
    The emails I have been sending have been as simple as,

    Subject: Test text 20161122 0953
    Body:
    Another test text
    [status draft]

    The emails have been in HTML and plain formats.

  11. Thank you both. At this point I need to ask you to be patient while our developers look into this. Depending on the cause it might be a while, but I'll keep you updated in this thread.

  12. Not sure what sending a copy of the post will do for you. These posts by EMail that show up with subject/title only, do not contain anything else. After test sending by EMail, I went into the blog and selected Edit. This shows only the title without any text in the body of the EMail coming through.

  13. If it helps, problem seems to coincide with the date of the mod that took away the "View Site" from the left pane, replaced by simply clicking on the blog URL.

  14. If it helps, problem seems to coincide with the date of the mod that took away the "View Site" from the left pane, replaced by simply clicking on the blog URL.

  15. sincityfinancier
    Member

    I am unable to post anything other then a text title for last 2 days

  16. Hi folks, our developers have released a fix. Can you all confirm your post by email feature is working for you now?

  17. Thanks very much. Working now for me.

  18. It's working again for me. Thanks.
    Just out of interest, what caused the problem?

  19. Just out of interest, what caused the problem?

    It looks like it was some outdated code that wasn't being converted properly. Most likely an update to something else caused this to break - a common thing in software updates unfortunately :)

  20. I've now tried posting with images, and everything seems to work as normal again. Thanks!

  21. Thanks for confirming :)

  22. Posting works fine for me too , again - thanks

  23. sincityfinancier
    Member

    2 news posts can now be viewed on http://SinCityFinancier.wordpress.com

  24. Thanks, everyone for confirming. I'm closing this thread now, so please start a new one should the problem recur, or you need help with anything else.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic