Posting via XML-RPC not working

  • Author
    Posts
  • #1075507

    Remote posting not working got the following error.

    “An error occurred – 500:You are not allowed to do that.”

    The blog I need help with is http://prasannaeph.wordpress.com

    The blog I need help with is prasannaeph.wordpress.com.

    #1075673

    Remote posting not working got the following error.

    Also get the following errors for few accounts.

    “32300:transport error – HTTP status code was not 200”

    “403:Incorrect username or password.”

    #1075708

    vawwordpress
    Member

    This is the same error we are encountering. Have you had any response prasannarajak?

    #1075710

    timethief
    Member

    Here at WordPress.com XML-RPC is always enabled by default so you don’t need to enable it. I’ll flag this thread for Staff assistance.

    These applications may ask for something like an XML-RPC (or API) endpoint, which will be your blog domain followed by “xmlrpc.php”. So, for example, if your blog was at matt.wordpress.com, your endpoint would be:
    http://matt.wordpress.com/xmlrpc.php http://en.support.wordpress.com/xml-rpc/

    #1075715

    We got this error “403:Incorrect username or password.” for the blog http://prasannaephronsys.wordpress.com. We can able to login using the same username and password to WordPress.com, but for XMLRPC not working. This is happened from 20 November . Before it is working fine.

    #1075743

    kathrynwp
    Staff

    Please be sure you’re logging in with your username, rather than an email address. Let me know if this helps.

    #1075745

    kathrynwp
    Staff

    I’m investigating this further and will keep you posted.

    vawwordpress – I’ve also replied in your other thread.

    #1075754

    Hi kathrynwp,

    Thanks for your reply.

    When using the email address and try the “wp.getCategories” method got the following error message:

    “403:Incorrect username or password.”,

    And when using the username instead of email address and try the “metaWeblog.newPost” method got the following error message:

    “500:You are not allowed to do that.”

    Please do the necessary, we can not post from 20 November, before is is working fine.

    Thanks.

    #1075755

    Hi kathrynwp,

    The user posting was success with the OAuth method using the api token.

    Ref.
    http://developer.wordpress.com/docs/oauth2/
    http://developer.wordpress.com/docs/api/1/post/sites/%24site/posts/new/

    Please advise.

    #1075812

    sigum1962123
    Member

    I also have the same problem now.

    #1075817

    mikabrwn
    Member

    We have the same problem as well. Please fix this ASAP.

    You cannot retire or cripple the XML-RPC API because stand-alone WordPress.org sites must provide that API. OAuth for standalone installations will never work because no web service is going to register its application with each individually installed WordPress.org blog.

    #1075818

    timethief
    Member

    This thread is tagged for a Staff response.

    #1075824

    kathrynwp
    Staff

    sigum1962123 – your site was suspended for violations of our Terms of Service. If you have any questions, please contact our TOS team by filling out the form here: http://en.support.wordpress.com/suspended-blogs/

    #1075825

    kathrynwp
    Staff

    mikabrwn – for which site(s) are you having trouble posting via XML-RPC? I looked at http://mikabrwn.wordpress.com/ but there’s only one post. Thanks.

    #1075828

    spundge
    Member

    One of our user experienced the same issue. Her blog is here: https://mediamorphology.wordpress.com/

    #1075832

    kathrynwp
    Staff

    spundge – the issue with that site should now be fixed. Let me know if you still have the problem.

    #1075835

    Hi Kathryn!

    I am now having the same problem with my site http://ofdustandkings.wordpress.com

    Any help would be greatly appreciated. Thanks!

    ~Thomas

    #1075836

    kathrynwp
    Staff

    ofdustandkings – could you please start a new thread and tag it with modlook. Let us know exactly by what mechanism you’re posting via XML-RPC. If you’re using a script, please post the entire script in a Pastebin – http://pastebin.com – and provide a link to it. Thanks.

The topic ‘Posting via XML-RPC not working’ is closed to new replies.