Publicize: Facebook – a vicious circle of failure

  • Author
    Posts
  • #740297

    ldmartin1959
    Member

    I am trying to get my posts “publicized” on my Facebook page. It used to work, now it doesn’t seem to do so. Whenever I select FB in the publicize area of the new/edit post control panel, I get the message:

    “To enable Publicize: Facebook, you will need to authorize your WordPress.com account on wandering through my mind… to connect with your Facebook account.
    Click the link below to go to Facebook. You will need to log in and click allow. Facebook Page accounts must have a corresponding Profile at this time.
    Authorize connection with Facebook.”

    I click the link to authorize, it seems to take, but then the next time I do a post, nothing. No FB listing. So I open up the panel, check the FB box, and the process begins again.

    What am I missing here?

    The blog I need help with is ldmartin1959.wordpress.com.

    #740398

    ldmartin1959
    Member

    Additional information: My sharing page shows that FB sharing is enabled, but whenever I click on the ‘set options’ link I get a pop-up which doesn’t show anything except the ‘title bar’ for the pop up.

    #740403

    timethief
    Member

    Please post an active link to the blog that you are referring to starting with http:// Please try the full reconnect procedure detailed at http://en.support.wordpress.com/publicize/#reconnecting-facebook including step 3 (removing the FB app), which is probably the most important step.

    #740404

    timethief
    Member

    If that does not work for you then will you please provide us with some details so we can try to help you?

    1. How are you connecting to the internet and to WordPress.com? The way you connect to the internet (mobile, satellite, DSL, dial-up) and to your blog, and how many proxy server jumps etc. it takes to connect can cause problems. There maybe be problems with your ISP and/or with the proxy servers.

    2. Are you using http:// or https:// see http://en.support.wordpress.com/https/

    3.Which browser and version of it are you using?

    4. Have you tried clearing your browser cache and cookies? http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?hl=en&answer=32050

    5. Is your browser version up to date? You can upgrade any browser version here.

    http://browsehappy.com/

    6. Do you have third party cookies enabled?

    7. Do you have JavaScript enabled?

    8. Do you have another browser you can try?

    9. You can use this link to see if your Flash is up to date. http://www.adobe.com/software/flash/about/ If it’s not up to date then this is where to download and install the latest version of Flash. http://www.adobe.com/products/flashplayer/

    #740408

    ldmartin1959
    Member

    timethief, sorry, I thought that the forum automatically linked my posts to my blog.

    http://ldmartin1959.wordpress.com/

    I did the remove FB app steps and have gone in and re-enabled FB in my WP Publicize settings. We’ll see if that makes a difference (although I think I’ve been down this road before and things are not looking any different that before).

    1. How are you connecting to the internet and to WordPress.com? ComCast cable.

    2. Are you using http:// or https://? HTTP://

    3.Which browser and version of it are you using? Yes!! :) I’ve tried Safari, Firefox and Opera (which WP does not like, btw).

    4. Have you tried clearing your browser cache and cookies? No, didn’t do that. I’ll try that if I keep having issues.

    5. Is your browser version up to date? Yes.

    6. Do you have third party cookies enabled? Yes.

    7. Do you have JavaScript enabled? Yes.

    8. Do you have another browser you can try? Not many left (I suppose I could install Chrome and try it).

    9. You can use this link to see if your Flash is up to date. My flash is up to date. I didn’t think WP used flash.

    #740583

    ldmartin1959
    Member

    Dang it. Still no luck. Still stuck in the loop. Now, it looks like one of my other blogs < http://recommend1959.wordpress.com/ > won’t authorize in either FB or LinkedIn. I seem to be going backward on this. :(

    Any more suggestions or thoughts?

    #740596

    macmanx
    Staff

    Please try following the full reconnect procedure detailed at http://en.support.wordpress.com/publicize/#reconnecting-facebook including the crucial app deleting step.

    #740597

    ldmartin1959
    Member

    macmanx, been there, done that. :(

    #740605

    macmanx
    Staff

    Are you trying to share to a Page-only Facebook account, or is this a full account with a profile page and a wall?

    #740607

    ldmartin1959
    Member

    Regular FB account: profile and wall.

    #740609

    macmanx
    Staff

    What browser (and version of) are you using for this?

    #740610

    ldmartin1959
    Member

    I’ve tried Safari 5.1.1 and FF 7.01.

    #740611

    macmanx
    Staff

    And both browsers definitely exhibit the same cycle of failure?

    Are you able to manually share links to your Facebook page? If not, do you see any error messages?

    #740620

    ldmartin1959
    Member

    macmanx, yes authorization fails in both browsers. If by manually share a link you mean clicking on the “share” button at the bottom of a post, mostly yes. I had a few errors sharing to LinkedIn but not always. FB no problem.

    #740632

    macmanx
    Staff

    Do you remember the error that you saw when attempting to share to LinkedIn?

    #740641

    ldmartin1959
    Member

    No, I don’t recall exactly. I do recall that when I tried to authorize LinkedIn I kept getting an error message about an invalid token.

    #740645

    macmanx
    Staff

    Alright, there are two different places where you can initiate the connection:

    Settings -> Sharing in your Dashboard

    and https://dashboard.wordpress.com/wp-admin/index.php?page=my-blogs

    Do both exhibit the same problem?

    #740653

    ldmartin1959
    Member

    macmanx, The global dashboard ( https://dashboard.wordpress.com/wp-admin/index.php?page=my-blogs ) shows they are already authorized, both on FB and LinkedIn. Hmmm. Give me a day or two do test it (I’m kinda swamped at the moment) and I’ll get back to you and let you know what the status is.

    Thanks.

    #740654

    ldmartin1959
    Member

    Oh, I neglected to mention that the FB options link still gives me nothing…

    #740661

    laurapayette
    Member

    I’m having the same exact issue. I authorize my connection to FB but nothing posts or connects. That didn’t used to be the case. Very frustrating!

The topic ‘Publicize: Facebook – a vicious circle of failure’ is closed to new replies.