RSS widget not recognising feed

  • Author
    Posts
  • #676966

    haikugirl
    Member

    I’ve had the RSS widget on my blog for years with no problem, but suddenly (for the last two days) it has stopped working and says the feed is probably down.

    Any suggestions?

    Here’s my site: http://haikugirl.wordpress.com/
    I’ve tried it in Chrome and IE.

    Thanks

    The blog I need help with is haikugirl.wordpress.com.

    #677202

    timethief
    Member

    I can view the items in the feed with no problem using Firefox 5.0.1
    http://haikugirl.wordpress.com/feed/
    http://haikugirl.wordpress.com/comments/feed/
    Is this the widget you are using?
    http://en.support.wordpress.com/widgets/rss-links-widget/
    Have you entered the correct URLs which I have posted above into it?

    #677204

    timethief
    Member

    I checked to see if your feed is valid and it’s broken so I’ll flag this thread for Staff attention. http://ismyblogworking.com/haikugirl.wordpress.com

    #677205

    haikugirl
    Member

    I’m using a widget just called “RSS” (not “RSS Links”) and it has the link: http://haikugirl.wordpress.com/blog/ which I have not changed (and it was working before). Sorry to be dumb, but do I need to change this link to: http://haikugirl.wordpress.com/feed/?

    Thanks

    #677206

    Go to appearance > widgets and make sure that in the “enter the RSS feed URL here” section that it has this URL and then click the save button.

    http://haikugirl.wordpress.com/blog/feed/

    #677207

    haikugirl
    Member

    Thanks timethief – I really appreciate your help.

    thesacredpath – thanks too, but as timethief says it looks like my feed is down.

    Hope the staff can get it fixed!

    Cheers!

    #677211

    timethief
    Member

    ~~TSP
    G’day to you. :)

    @haikugirl
    Thanks, in advance, for being patient while you wait for Staff to respond. As most support staff are attending a workshop those who are “holding the fort” (so to speak) are extremely busy.

    #677212

    Funny, I see your feed just fine.

    Looking at the feed validation report though it appears like you have some errors in one of your posts that is probably killing your feed. Feeds are finicky. It looks like it is in this post: http://haikugirl.wordpress.com/2011/08/06/food-and-drink-at-hyper-japan/ .

    Go to settings > writing and select “WordPress should correct invalidly nested XHTML automatically” and then click “save changes.”

    Now, open the above post in the editor, switch from the visual tab to the HTML tab (waiting for the page to refresh) and then switch back to the visual tag (again waiting for it to refresh), and then click “update post.” Then use the “is my blog working” link timethief referenced above to see if the feed is now working. It may take a few minutes for the feed to update.

    #677216

    haikugirl
    Member

    That’s so strange! I noticed some funny text appearing on that post but couldn’t see why when I looked at the HTML.I did exactly what you have suggested last night and it didn’t fix it. I’ll try again now, just in case.
    Thanks!

    #677219

    haikugirl
    Member

    Just did everything you said. The funny bits of text on that post have gone, but the feed still appears to be down. Perhaps it will fix itself in a bit…

    Thanks!

    #677222

    timethief
    Member

    Sorry

    This feed does not validate.

    line 679, column 375: XML parsing error: <unknown>:679:375: not well-formed (invalid token) [help]

    … ering total of 9000 pieces of sushi. After tasting all the entries, t …
    ^

    #677225

    haikugirl
    Member

    I think I’ve fixed that part now, so maybe the feed will fix itself? I did what the sacredpath suggested.

    Thanks!

    #677227

    timethief
    Member

    Woo Hoo! You fixed it with TSP’s help. It’s working. :) http://ismyblogworking.com/haikugirl.wordpress.com

    #677230

    haikugirl
    Member

    It’s not showing as fixed in the RSS widget though. Will that take time, do you think?

    Thanks!

    #677244

    haikugirl
    Member

    Found a work-around by using the “Recent Posts” widget instead! Thanks all for your help! :)

    #677246

    timethief
    Member

    You’re welcome from me. :)

    #677269

    The feed widget can take a little while to update and might not update till you publish another post.

The topic ‘RSS widget not recognising feed’ is closed to new replies.