Skimlinks messed up inside code tags (an actual error!)

  • Author
    Posts
  • #1748736

    sadesaapuu
    Member

    First of all. I know and understand how skimlinks work. This bug-report is not about that. It’s about an actual error in skimlinks and code tags.

    I write a coding blog. I just happened to read my blog without being logged in, and I noticed that while your skimlinks work fine in normal text, if your algorithms happen to place skimlinks inside a code tag, they will just mess up my coding example.

    So, please update your algorithms to NOT place skimlinks inside tags! Please.

    Here’s an example from my blog post on how it looks like:

    if(hello)
    {
    hello.sayHello()
    log_ln("5 + 2 = ")
    log(<span class="skimlinks-unlinked">hello.count(int</span> param1: <span class="skimlinks-unlinked">hello.num</span>, int param2:2))

    for(uint i = 0; i < 7; i++)
    {
    hello.createNewTester()
    }

    hello.logTesters
    }

    <span class="skimlinks-unlinked">hello.free</span> //Here we'll free our ref.

    Formatting probably got messed up there anyway, but the problem is that the links are not being generated, and you can clearly see the skimlinks-unlinked tags right there in the blog page.

    A link to my blog: http://sadesaapuu.wordpress.com

    The blog I need help with is sadesaapuu.wordpress.com.

    #1748810

    sadesaapuu
    Member

    Aargh. That just really messed up my formatting in the last post.
    The tags I was referring to in the first messed up block are of course the code tags, that I mentioned earlier.

    But here’s another link to a post on my blog where the issue is clearly visible, if I’m not logged in:

    http://sadesaapuu.wordpress.com/2014/03/18/rae-programming-language-feedback-appreciated/

    #1748812

    timethief
    Member

    Thanks for the report. I’ll tag this thread for a Staff follow-up. Please subscribe to the thread so you are notified when they respond and please be patient while waiting.

    #1748819

    magnusmontin
    Member

    Please get rid of this <span class=”skimlinks-unlinked”> tags as soon as possible. For how long have these been visible? Horror update. You should roll back immediately.

    #1748854

    Hi Magnusmontin,

    One thing you can try is to place another code tag just outside your code block like so:

    <code>
    [code language=csharp]
    
    //code here
    
    [/code]
    </code>
    #1748862

    magnusmontin
    Member

    Then I have to edit all code blocks in all my posts which sounds like a really bad idea…

    This is clearly a severe bug that should be fixed immediately.

    #1748941

    julioc182
    Member
    #1748942

    julioc182
    Member

    Actually if you search in google: <span class=”skimlinks-unlinked”> a lot of wordpress blogs are having the same issue

    #1748967

    I’m having the same skimlinks-unlinked issue.

    Another new problem is about the language=”html” and language=”xml” that is causing a CSS rendering problem.

    #1749003

    pikeralpha
    Member

    Me too!

    What I don’t understand is that they mess with source code blocks from other people, and now we have to explain what is going on with our broken code blocks. This totally sucks!

    #1749013

    manthapavan
    Member

    There are lot of ‘<span class=”skimlinks-unlinked”>’ tags added to all my blog posts which actually is mis-guiding readers also its messing the code snippets. i request wordpress to resolve this issue as soon as possible. its prety urgent.

    #1749015

    somebody already solved or found the solution? Exists a solution?

    #1749016

    kathrynwp
    Staff

    I’m very sorry about the “skimlinks” glitch in folks’ code snippets! We’re working on a more permanent fix but for now I’ve applied a temporary workaround to the following sites.

    If your site is not on this list, please give me your URL in this thread so we can get you fixed up. Thanks!

    sadesaapuu – http://sadesaapuu.wordpress.com/

    magnusmontin – http://blog.magnusmontin.net/

    julioc182 – http://singletechgames.com/

    pikeralpha – http://pikeralpha.wordpress.com/

    manthapavan – http://manthapavankumar.wordpress.com/

    leandroosiilva – http://terafraps.wordpress.com/

    cleversonsacramento – which is your affected site?

    #1749017

    manthapavan
    Member

    Hi kathrynwp,

    Thanks for your quick response. and here is my
    url: manthapavankumar.wordpress.com

    #1749019

    kathrynwp
    Staff

    manthapavan – yup, I already fixed your site earlier. :-) If you’re still seeing the extraneous code, just let me know.

    #1749020

    kathrynwp
    Staff

    We’ve implemented a permanent fix for this issue.

    If anyone is still seeing skimlinks interfering with their code, could you please provide a link to a specific post so I can have a look?

    Once again, apologies for the bug.

    #1749021

    vioannis
    Member

    Thank you Kathryn, for your care to my pages!
    vioannis ( http://varlamis.wordpress.com/ )

    #1749022

    sadesaapuu
    Member

    Thank you! Code tags seem to work normally now.

    #1749023

    manthapavan
    Member

    Thank you very much for your care towards the blogs i really admire the work you people has done.now i can see my pages normally.in case i see any thing wrong ill contact you, once again thank you.

    #1749032

    nadnerb33
    Member

    Has a fix not been rolled out to all blogs?
    I’m still getting these skimlinks tags in my code.

    Also, does this mean WordPress is now automatically adding skimlinks to all our links….?

The topic ‘Skimlinks messed up inside code tags (an actual error!)’ is closed to new replies.