Suburbia theme- post doesn't show image?

  • Author
    Posts
  • #855270

    sbarbary
    Member

    on my site http://testsbart.wordpress.com/

    The new posts dont show the images in the post like the theme does on the test page
    http://theme.wordpress.com/themes/suburbia/

    The blog I need help with is testsbart.wordpress.com.

    #855371

    iano10
    Member

    Did you insert images into those posts, or were you just expecting the images that were on the demo screenshot to appear on the front page like in the picture?

    #855372

    iano10
    Member

    Because if you didn’t put any images in the post, no images are going to show up on the home page. Those were just examples, they aren’t actually going to appear on your site.

    #855373

    sbarbary
    Member

    Yes their are images in the post..

    #855377

    sbarbary
    Member

    I created test posts each with an image and none are showing up on the frontpage

    #855378

    timethief
    Member

    On the main page, Suburbia doesn’t display regularly inserted images. You need to set a featured image to each post. See here: http://wpbtips.wordpress.com/2010/08/23/featured-images/

    Suburbia description notes
    live demo site

    #855379

    timethief
    Member

    Also we Volunteers the blog is “private”. That means we don’t know if the images are the correct dimensions specified by the theme or not and we cannot read the source code and discover what you did and tell you how to resolve this. if you want Volunteer help I suggest that you change the blog visibility to option 2 so we can help. Otherwise you will need to contact Staff as they do have backend access to blogs.

    #855382

    sbarbary
    Member

    Thanks! I didn’t know about the “Featured image” setting in the bottom right before

    #855384

    timethief
    Member

    You’re welcome and best wishes with your blog.

    #855613

    edgaucher
    Member

    I am curious to know if the response from timethief worked for sbarbary. I am having the same issue but have not been able to resolve it yet.

    I switched to this theme, and would like to have featured images associated with the posts. Perhaps it only works on new posts when they are first published? Please advise, and thank you.

    #855614

    edgaucher
    Member

    Still have my problem….no images on home page.

    #855615

    sbarbary
    Member

    When you make the post. look in the bottom right at “Featured Image” and select an image there that will appear as the main image for the post!

    #855616

    timethief
    Member

    See here please > Setting a Featured Image > http://en.support.wordpress.com/featured-images/#setting-a-featured-image

    If you don’t see the Featured Image module on your Add New or Edit Post page, please make sure you’ve selected Featured Image in your Screen Options.

    #855617

    edgaucher
    Member

    Thanks! I think I’m starting to get it….it appears this works when the image is actually in the media library. If I’ve only ever linked an image to a URL, it doesn’t seem available.

    Does that square with your understanding? Thanks so much for your time and help.

    #855618

    timethief
    Member

    Yes, the image must be on WordPress.com servers ie. in your Mdeia Libraray.

    #855619

    timethief
    Member

    **headesk*** That would be “Media Library” – sorry. :(

    #855620

    edgaucher
    Member

    Thanks! I’m on a roll now. Much appreciated!

    #855621

    timethief
    Member

    That’s great to hear. Happy blogging! :)

The topic ‘Suburbia theme- post doesn't show image?’ is closed to new replies.