Video player disappeared when changed theme

  • Author
    Posts
  • #802463

    renebaker
    Member

    I have two videos posted, one using video press (works fine with new theme) and one embedded from vimeo, which showed the player when I was using Manifest theme but is not showing the player (only the url) now that I have changed to Linen. I have tried putting square brackets round the link but that doesn’t work either.

    The blog I need help with is renebaker.org.

    #802560

    renebaker
    Member

    Sorry for being dim, I am a beginner in website building. I have discovered that my video appears when I click on “read more”. Now I need to find out how to delete the “read more” instruction and get the video to appear on the post normally.

    #802703

    timethief
    Member

    puppetrytraining.wordpress.com is no longer available.
    The authors have deleted this blog.

    If you are still out there and are referring to another free hosted WordPress.com blog then you edit the post and remove “the more tag” and then click “update”.

    #802705

    renebaker
    Member

    I did that and it still the post doesn’t appear properly. There is only a link to vimeo, no text to accompany the post and the read more still appears.

    sorry about the link to puppetrytraining.com. This was the first blog I set up and somehow my current one seems to be using the same information. I didn’t know how to change it.

    My website is renebaker.org, if you want to see how this video post looks (it’s the 2nd one, the first was with videopress and this works OK).

    If you want a password to get in I can give it to you.

    #802714

    renebaker
    Member
    #802716

    timethief
    Member

    Thank you for the link. You will want to link it to your username > Dashboard -> Users -> Personal Settings -> then scroll down to Account Details. Then scroll down to where it says ‘Website‘ select the URL for your primary wordpress.com blog and then save changes. Then every time you sign into the forum we can all click on your username and your blog will be linked to it. And every time you leave a comment on a blog your username can be likewise clicked and your blog can be instantly located.

    Your theme Linen is a premium theme and we Volunteers answering questions on this forum have no knowledge of how they are designed to operate. When you purchased your premium theme what came with that purchase was support directly from the theme designer in the Premium Theme Support Forum. There is a link for the specific Premium Theme support forum under Appearance -> Themes in your blog’s Dashboard, but do note that the premium theme must be active and you must be signed in as the user who purchased it in order to see it.

    #802717

    timethief
    Member

    If you want a password to get in I can give it to you.

    Don’t ever post personal information to this forum. It’s a public forum and everything we post here is available to all using the internet.

    #802718

    renebaker
    Member

    Thanks. That’s why I asked rather than just do it.

    I’m going to change my settings now.

    I’m in touch with premium support team.

    Thanks for your help.

    #802719

    renebaker
    Member

    Done. I think that’s all you can help me with for now. Thanks for this.
    Let’s close this thread now.

    #802720

    timethief
    Member

    Staff or our Moderator will close this thread for you. Volunteers can’t do that. Best wishes with your blog. :)

    #802722

    renebaker
    Member

    And thanks a billion for your volunteered time and attention. Before signing up with WordPress I browsed the forum quite a bit and was impressed by the dialogue and helpfulness that you experienced people give us.

    #802723

    timethief
    Member

    Thanks you for the positive feedback. The Volunteers regularly answering questions here are great people who continue to educate me every day and I’m honored to be among them.

    #802724

    renebaker
    Member

    cheers to all of you!

    bye now

The topic ‘Video player disappeared when changed theme’ is closed to new replies.