Where's the thumbnail & preview gone in my link?

  • Author
    Posts
  • #981516

    expatlog
    Member

    Hi there, I’ve been experiencing some glitches when editing posts and posting links to social media. In the editor, links in my text aren’t showing up blue anymore (I haven’t changed my settings) and when I post a link from my piece to Facebook no thumbnail is appearing – just the shortlink title. I’ve cleared my cache and cookies and refreshed the page but no change. Any other recommendations?
    Blog url: http://expatlogue.wordpress.com/

    The blog I need help with is expatlogue.wordpress.com.

    #981658

    timethief
    Member

    We have no control over which images Facebook chooses to display and we have no control over how long it takes for the image caches at Facebook to be flushed.

    They make changes frequently and what follows may or may not be where they are at today:

    Only the first five images uploaded to a post (direct inclusion/gallery/slideshow) will be sent to Facebook. The images size has to be at least 200 x 200 pixels.
    To select which image will be used for things like Facebook Publicize, you can use a theme that supports featured images. http://en.support.wordpress.com/featured-images/ If a featured image isn’t set or your theme doesn’t use featured images, then the code tries to pick the first image in the post or page. If no image is found, then the blavatar is used. http://en.support.wordpress.com/avatars/blavatars/
    See also > https://en.forums.wordpress.com/topic/fb-link-has-no-thumbnails?replies=4#post-93686

    #981664

    expatlog
    Member

    Thanks for the quick response. I know my theme supports images because everything’s been working fine up to now. The reason I suspected a WP problem was because of the other niggly issues like the changes to linked text.
    If I spot anything else I’ll make a note and come back to try and give you a clearer picture. In the meantime, I’ll sit tight and see if it sorts itself out.

The topic ‘Where's the thumbnail & preview gone in my link?’ is closed to new replies.